13.8.2020 - Tikli Group Oy laajenee yritysostolla

Tikli yrityskauppa web

Tikli Group Oy on ostanut Sastamalan Mouhijärvellä pitkään toimineen, alumiinin jatkojalostukseen erikoistuneen Honpumet Oy:n koko osakekannan. Yhtiö siirtyi Tikli Groupin omistukseen tiistaina 11.8. allekirjoitetulla kauppasopimuksella.

Molempien yhtiöiden operatiivinen toiminta säilyy ennallaan. Henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä yhtiön palveluksessa. Kaupalla ei ole käytännön vaikutusta toimituksiin tai yhteyshenkilöihin.

– Yrityskaupoilla saamme roimasti lisää osaamista molemmin puolin: synergiaedut ovat merkittävät. Järjestelyn jälkeen olemme todellisia alumiinin moniosaajia, iloitsee Tikli Groupin toimitusjohtaja Pasi Arvola.

Yritysjärjestely tukee Tikli Groupin strategista kasvua ja laajentaa jo ennestään monipuolista palveluvalikoimaa sekä vahvistaa molempien yhtiöiden markkina-asemaa.

Vahva toimija alalle

Kauppojen jälkeen syntyi uusi, merkittävä toimija alumiinin jatkojalostuksen toimialalle. Yhtiöt tekivät viime vuonna liikevaihtoa yhteensä 15,4 miljoonaa euroa, ja konsernin yhteenlaskettu henkilöstömäärä on noin sata.

– Voimme nyt tarjota asiakkaillemme entistä kilpailukykyisempiä ja laajempia kokonaisratkaisuja. Uskomme, että yritysjärjestely lisää kapasiteettia ja luo uusia mahdollisuuksia myös molemmilla seuduilla olemassa oleviin alumiiniklustereihin, Tikli Groupin hallituksen puheenjohtaja ja myyntipäällikkö Timo Mastokangas sanoo.

– Toimintaa on tarkoitus viedä eteenpäin yhteistuumin. Pystymme hyödyntämään toistemme vahvuuksia, toteaa Heimo Honkala.

Yhtiön myynnin taustalla oli tarve löytää yritystoiminnalle jatkuvuutta pääomistajien eläkeiän lähestyessä.

Honpumet on merkittävä toimija alumiiniprofiilien CNC-koneistuksessa. Yhtiön monipuolinen osaaminen, vankka kokemus ja moderni konekanta vastaavat tehokkaasti erilaisten kappaleiden valmistushaasteisiin. Honpumet tunnetaan luotettavana ja arvostettuna yhteistyökumppanina alumiiniprofiileiden puristuslaitoksille ja koneistettuja alumiiniosia toiminnassaan hyödyntäville yrityksille.

– Honpumet on erinomainen yritys, jota tulemme myös jatkossa määrätietoisesti kehittämään samoin kuin Vimpelissä toimivaa Tikliä. Teollisena omistajana meille on tärkeää, että toimintaa kehitetään ja kasvatetaan molemmilla paikkakunnilla tasapuolisesti, Pasi Arvola sanoo.

Lisätietoja:
Timo Mastokangas, Tikli Group Oy, myyntipäällikkö, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 050 583 5090
Heimo Honkala, Honpumet Oy, hallintojohtaja, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0500 631 012